## TU Bouwbedrijf ## www.tubouwbedrijf.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fundering herstel
Fundering herstel

Bouwaanvraag

E-mailadres Afdrukken PDF

Gevelisolatie
Via de buitenmuren van je huis kan flink wat warmte verloren gaan. Gevelisolatie kan dan ook een flinke energiebesparing opleveren. Afhankelijk van je woningtype en budget zijn er wat dit betreft een drietal mogelijkheden: je kunt de gevel van binnen, van buiten of in de spouw isoleren. Het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de binnenzijde van de gevel kun je eventueel zelf uitvoeren. Spouwvulling en buitenisolatie kun je het beste aan een professional overlaten.

Buitenisolatie
Het isoleren van de buitenzijde van de gevel levert de meeste energiebesparing op, maar is ook het duurst. Bij deze methode wordt een laag isolatiemateriaal op de buitenzijde van de muren aangebracht. De isolatielaag wordt vervolgens afgewerkt met pleisterwerk of andere gevelbekleding.

Spouwmuurisolatie
Een spouwmuur is de combinatie van een binnen- en een buitenmuur met daartussen een smalle luchtruimte. Deze ruimte, die spouw wordt genoemd, kan worden opgevuld met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie is iets dat slechts één keer hoeft te gebeuren voor de levensduur van het huis en is een klus die meestal binnen één dag is geklaard. Het is de vorm van gevelisolatie waarbij je je investering het snelst terugverdient door besparing op je stookkosten. Bovendien heb je meteen ook minder last van buitengeluiden.

Binnenisolatie

De derde optie is het isoleren van de binnenzijde van de gevel. Dit doe je door middel van het plaatsen van een voorzetwand. Deze methode is relatief goedkoop, maar je bespaart er wat minder energie mee dan bij het isoleren van de buitengevel. Dat komt omdat er aan de binnenzijde meer obstakels zijn die niet gemakkelijk mee geïsoleerd kunnen worden. Vaak moet je ook het een en ander aanpassen aan de elektriciteitsvoorzieningen binnenshuis, zoals de wandcontactdozen. Een ander nadeel is dat de werkzaamheden in huis moeten worden uitgevoerd en daar de nodige hinder kunnen veroorzaken.

 

alt

 Klik hier om het document (pdf) te downloaden

Laatst aangepast op donderdag 08 november 2012 12:20
 Zoeken

Kalender

« July 2024 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tag Cloud